Hvad Er AUX Kort For?

Jumpstory -

AUX er en forkortelse af det engelske ord auxiliary. Oversat til dansk betyder det hjælp. I sin grundform betyder auxiliary hjælper, ekstra eller tilføjelse. I forhold til kablet er tankegangen, at AUX-kablet hjælper med at afkode signalerne, så de kan sendes og modtages mellem to enheder.

Med AUX får du dermed en ekstra indgang/udgang, som ellers ville have krævet et ekstra stik af en bestemt art. AUX bruges primært til lyd, men kan også i sjældne tilfælde bruges til video. 

Sådan bruger du AUX

AUX er et af de mest simple kabler at anvende. Oftest ser du ind- og udgangene markeret med AUX In eller AUX Out, så der er sjældent ret meget at tage fejl af.

Du må ikke gøre dig den fejl, at du tror, at et AUX-kabel kan bruges på samme måde som for eksempel et USB-kabel. Mens USB-kablet også kan overføre data, så er AUX-kablet primært rettet mod at levere lyd. AUX-kablet leverer lyden analogt.

Det er for eksempel et AUX-kabel, som du anvender, når du tilslutter din mobiltelefon til lydanlægget i din bil med et kabel. AUX bruges her til at sende lyden fra din enhed over til selve afspilleren.

Langt de fleste headsets bruger en eller anden form for AUX-kabel, når du tilslutter dem til din smartphone. Du kan derfor opleve mange former for AUX-kabler, som enten kun har et eller to stik.

For langt de fleste AUX-kabler gælder det, at du nærmest ikke kan sætte dem forkert i, hvilket gør dem utroligt brugervenlige at anvende. 

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af moderne elektronik, som fx en moderne variation af en traditionel grammofon afspiller til dine gamle plader.