Hvad Er En Compressor?

Pixabay -

Mange kunstnere og producere er rigtige glade for det værktøj, som man kalder for en compressor. Selvom det er et rigtig godt værktøj, så er det også et værktøj, man skal bruge med omtanke, og for alt i verden ikke skal overføre. Herunder kan du blive lidt klogere på det smarte værktøj.

Hvad er en compressor? En compressor er et dynamisk lydværktøj, som man bruger til at udjævne forskellige niveauer i lyden tryk. Dette gør, at man får en mere konstant og strømlinet lyd, der langt nemmere kan bruges i et stykke musik. Ofte bliver den brugt i mix, hvor man har brug for at vokalen i sangen bliver langt mere tydelig og mere forståelig.

Nu sidder du sikkert og tænker over, hvorfor alle ikke bare bruger en compressor både vildt og voldsomt, så man altid kan høre, hvad der bliver sunget i sangene? Selvom compressoren ofte er en god ting, så har den også sine negative sider.

Når man bruger en compressor, så skaber man også en lyd, der er mere trættende for øret at lytte til. Dette skyldes, at lyden bliver trykket sammen og derfor mere provokorende og unaturlig for øret. Ofte sker der det, at musikken simpelthen bliver interessant, hvis man misbruger værktøjet.