Hvad Er Flad Lyd?

canva.com -

Selvom begrebet "flad lyd" godt kan lyde som en negativ ting, er det faktisk præcis det modsatte.

Flad lyd betyder nemlig, at den lyd som bliver afspillet, er så neutral og præcis som mulig, og faktisk i stor grad lyder præcis som den originale indspillede lyd.

Dermed kan man også kalde flad lyd for "naturlig" lyd, da det som sagt er den form for lyd som er mest tro en oprindelig indspilning.

Når noget betegnes som flad lyd, betyder det at frekvenserne er holdt helt ens, så der ikke er mere eller mindre af den oprindelige indspillede lyd.

Flad lyd er især brugt af producenter som fx skaber højttalere og headsets med fokus på musik, og endda helt specifikke musikgenre.

Mange nyder nemlig især gamle musikgenre, præcis som de er indspillede.

Det gælder fx genre som jazz, blues, klassisk musik og endda gamle rock sange.

Her foretrækker mange at få følelsen af at man høre sangene som de oprindeligt er blevet indspillet, uden at lyden er justeret på forskellige måder, eller "remixet".

Flad lyd bruges fortsat i mange forskellige tilfælde, og er en meget populær form for lydindstilling, som især bruges i forhold til musik og også i andre steder i underholdningsbranchen.

Du læser denne artikel, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avxperten. Find et stort udvalg af produkter hos avxperten webshop, eksempelvis soundbar eller utallige andre gode varer. Derfor er denne artikel ikke upartisk.