Hvad Er En Bass Trap?

Jumpstory -

En bass trap er en fælde, der absorberer den akustiske energi. Bass traps, eller basfælder, som de hedder på dansk, er designet til at hjælpe med at dæmpe lavfrekvent lydenergi. Formålet med bass traps er, at de reducerer lavfrekvent rumrespons, idet de reducerer den lavfrekvente resonans i et rum.

Bass traps anvendes ofte i lydstudier og andre rum, hvor der er tale om et kritisk lydmiljø. Her omdanner basfælderne lydenergien til varme gennem friktion.

To typer bass traps

Når man taler om bass traps, er der som regel to typer, man altid kigger mod. Den ene er resonansabsorberende, mens den anden porøs absorberende. Resonansabsorberende basfælder er derefter delt op i enten panelabsorberende eller Helmholz-resonans.

Resonansabsorberende bass traps skal afstemmes mekanisk, for at de kan resonere i sympati med de frekvenser, der skal absorberes. En porøs absorberende bass trap behøver ikke blive indstillet.

Formålet med bass traps er, at de skal dæmpe toppen af frekvenserne. Her har porøst skum dog sine udfordringer, da det ikke dæmper basfrekvenserne. Det har fået flere til at anvende andre produkter som glas- eller stenuld, der har en højere massefylde end porøst skum har.

Bass traps er tit lavet i materialer som polyurethan, der er et syntetisk materiale. Polyurethan er især kendt for sin holdbarhed og fleksibilitet. 

Det er især i hjørnerne af rummene, at der kan være god mening i at opsætte bass traps, da det især er der, at du vil kunne opleve resonans. Det er derfor ikke lige meget, hvilken bass trap du opsætter og hvor du gør det, hvis du ønsker at få et bestemt resultat.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find en smart DVD brænder eller måske et nyt headset og tastatur i deres enorme online udvalg af elektronik.