Hvad Er En Daisy Chain?

Pixabay -

Daisy chain. Navnet stammer fra blomsten tusindfryd, der populært flettes sammen. Indenfor elektronik er en daisy chain lidt det samme - og så alligevel ikke.

En daisy chain er det, som vi på dansk kalder for et sløjfeanlæg. Et sløjfeanlæg er en serieforbindelse, hvor samme ledning går forbi alle udgange. Sløjfeanlæg har ofte været brugt i forbindelse med kabel-tv i boligblokke.

Er tiden løbet fra daisy chain?

Brugen af sløjfeanlæg var meget benyttet tidligere, når beboerne havde de samme tv-pakker via kabel-tv. Udfordringen opstod dog, når flere og flere beboere ønskede separate tv-pakker. Her skulle der ofte brudes et CA-modul, der så kunne dekryptere kanalerne i tv-pakken, så man som bruger kunne se de kanaler, som man havde betalt for - og kun dem.

Spørgsmålet er dog, om tiden er ved at være løbet fra de såkaldte daisy chains, når det gælder tv-kablerne. I 2016 var der lovforslag om, at fjerne kravet om fælles tv-pakker i beboelsesejendomme.

I 2020 er tiden dog ved at være løbet fra tv-pakkerne i takt med, at streamingtjenesterne har erobret en stor del af markedet for tv. Netop det at tv-pakkerne i dag leveres via telefonstik eller internetstik gør, at kabel-tv-løsningerne er ved at blive fravalgt flere og flere steder.

Disse ender sandsynligvis med at uddø helt i takt med, at ting som hurtigere internet og 5G gør sit indtog i Danmark. Behovet for sløjfeanlæg forsvinder dermed helt naturligt i takt med, at teknologien og løsningerne kan leveres på andre måder - herunder også trådløst.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smarte kabler, gadgets og anden elektronik på avXpertens webshop. Find eksempelvis en smart lamineringsmaskine med lamineringslommer som kan beskytte dine mest følsomme dokumenter eller bruges til visitkort.