Hvad Er Reverb? Sådan Får Du Styr På Det

Jumpstory -

Reverb. Ordet stammer fra engelsk og betyder, at lyden slår eller støder tilbage. Reverb er en rumklang eller en lydeffekt, der via mekanisk vej eller elektroniske tilføjelser slår tilbage via fjedre i en forstærker.

Reverb tilføjer dermed et lydsignal til et bestemt lokale, som har den samme akustiske karakteristika, som hvis den blev afspillet i selve lokalet.

Reverb - Det betyder det for din musik

Reverb stammer fra det engelske ord reverberate. Når der er tabe om reverb, så slår lyden tilbage og giver samme effekt, som hvis den blev spillet i selve lokalet.

Der er dermed tale om den rumklang eller efterklang, som lyden giver. Hvorledes den er, giver en opfattelse af størrelsen og rumligheden på rummet, som lyden leveres i.

Rummets reverb er styret af dets størrelse og dets indretning. Det betyder, at du kan ændre på den ved at indrette rummet anderledes. 

Her er det især rummets hårdhed, der spiller ind. Jo færre bløde elementer der er i rummet, jo stærkere reverb får du. Det kan derfor være en god ide at indrette rummet således, at det giver en bedre akustik og nedtoner den reverb, som du kan få ved at spille musik i rummet.

Du kan både styre reverb ved at ændre på rummets indretning, men det kan også gøres digitalt, hvilket giver en anden lyd, end du ellers ville have fået. 

Reverb er derfor ikke udelukkende en negativ ting, hvis du kan finde ud af at anvende den kunstnerisk i din lyd og produktion af musik.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik på deres store webshop, heriblandt gamle fortidsminder som fx en pladespiller eller et stereoanlæg til dine gamle medier.